Om UMS

UMS Boats är en av de ledande båttillverkarna i Ukraina och har en stark närvaro på den europeiska marknaden. Med mer än 20 års erfarenhet av båtbyggnad, har UMS Boats etablerat sig som en innovativ och pålitlig tillverkare av högkvalitativa båtar.

UMS Boats är stolt över att erbjuda ett brett utbud av aluminiumbåtar, inklusive Cabin, Center Console, Bowrider och Fishing-serierna. Varje modell är noga designad för att möta de krävande behoven hos både professionella och fritidsbåtare. Oavsett om det handlar om sportfiske, vattensport eller avkoppling på sjön, så finns det en UMS-båt som passar dina behov.

UMS Boats använder en kombination av avancerade teknologier och högkvalitativa material för att tillverka båtar som är pålitliga, hållbara och säkra på sjön. Alla båtar är byggda av aluminium av hög kvalitet. UMS båtarnas signatur ligger i det utförligt planerade skrovet, som alltid är byggt av minst 4mm starkt aluminium. Skroven är skränkta, vilket innebär att bottenvinkeln ändras från flatare i aktern till skarpare vid midskepps. Detta ger båten hanterbarhet, sjöduglighet och kvalitet som sticker ut ur mängden. Varje båt är utformad med bekväma sittplatser, praktiska förvaringsutrymmen och de senaste tekniska innovationerna som gör båtlivet enklare och roligare.

Tack vare UMS Boats höga kvalitetsstandarder och noggranna tillverkningsprocesser har deras båtar fått ett utmärkt rykte på marknaden. De är inte bara kända för sin pålitlighet och prestanda, utan också för sitt eleganta och moderna utseende, trots robust byggda skrov.

UMS Boats är ständigt på jakt efter nya sätt att förbättra sina båtar och leverera högkvalitativa produkter till sina kunder. Deras engagemang för innovation och kundnöjdhet har gjort dem till en av de mest respekterade båttillverkarna i Europa.

Varför ska du välja UMS Boats?

Här är nio anledningar till varför du ska välja en UMS båt:

1. Smidig och ekonomisk körning

UMS-båtarnas utformning med noggrant beräknad geometri ger en smidig färd med förbättrade hastighetsegenskaper. En skarpare köl i mitten ger en mjukare åktur och ökad hastighet, medan en mindre skarp vinkel i aktern ger stabilitet vid parkering. Tillsammans bidrar dessa egenskaper till minskad bränsleförbrukning och förbättrad manövrerbarhet. Till exempel har UMS 585DC en kölvinkel på 18 grader vid aktern och 24 grader mitt i båten.

2. Aluminium

Vi använder högkvalitativ aluminiumlegering 5083 H111 under produktionen. Den är känd för magnesiumtillsatsen som förbättrar aluminiumets egenskaper och kallas också “marin aluminium” för dess utmärkta korrosionsbeständighet i aggressiva miljöer. Aluminiumet produceras i Norge, av det norska bolaget Hydro. Detta garanterar en jämn samt utmärkt kvalitet av aluminiumet.

3. 100% aluminium, inget organiskt

Båtens styrka och framför allt hållbarhet uppnås genom frånvaron av trä- eller plastelement i konstruktionen.

4. Nano – förlängd glans

Nanopassivering är en kemisk behandling mot oxidation av aluminium som ger extra metallskydd och en oöverträffad glans. Efter behandlingen får ytan en vattenavvisande effekt och en blank glans, som efter lackbehandling, men mycket starkare. Nanopassivering av hela båten kräver mycket tid och en helt dammfri miljö, så vi erbjuder nanopassivering som ett alternativ.

5. Inverterad chine

UMS båtar har alla en så kallad “inverterad chine”. Det betyder att det längst ut på skrovet finns en del som har en “negativ” vinkel. Detta ger flera fördelar, inklusive bättre grepp när man svänger, mindre vattenstänk i båten och förbättrad stabilitet både i fart och vid stillastående.

6. Akterspegel

Motorbåtar har vanligtvis en planingströskel där båten stiger i aktern innan man når planingshastighet. UMS har ökat lutningsvinkeln på akterspegeln till 19 grader, vilket ger en mer balanserad position för motorn i förhållande till skrovet och minimerar planingströskel.

7. Aluminiumbåtstillverkningsteknik

Alla UMS-båtar byggs i jiggar där separata aluminiumdelar monteras innan de svetsas samman. Denna produktionsmetod tar mer tid än andra, men garanterar att resultatet alltid blir perfekt, jämnt och utan spänningar i skrovet. Sedan byggs alla längsgående och tvärgående förstärkningar inuti skrovet. De ger båten enorm styvhet och styrka! Sedan fylls skrovet med flytelement.

8. Fästen för fiskeutrustning

De flesta båtarna levereras som standard med en så kallad C-profil på den övre delen av inre bordet. Hållare för olika utrustning kan monteras i denna profil utan att behöva göra hål i skrovet. Från spöhållare till actionkamera-hållare.

9. SunDeck/FishDeck

Nu kan du beställa en fällbar plattform för solbad eller fiske. När den inte används kan den förvaras och fällas ut när som helst vid behov. Perfekt lösning om du vill ha en mångsidig båt. Med den kan du åka på semester med din familj eller fiska med vänner.

sv_fiSvenska